logga
🌏
bannerbild

ℹ Sanabil Al-Hanan är en mångkulturell muslimsk förskola med en svensk-arabisk inriktning. Vi talar klassisk arabiska och firar alla muslimska högtider.

december 20, 2016

Två böcker gjorda av Stjärngruppen

Här är de två böcker som barnen i Stjärngruppen har skrivit tillsammans. Den första boken, ”Lejonet och allihopa”, bestämde barnen helt själva vad den skulle handla om och vilka karaktärer som skulle vara med. Historien skapade barnen tillsammans genom att lyssna på varandra och fortsätta historien där kompisen slutade. Vi pratade om vilka bilder som skulle kunna vara till och barnen fick själva bestämma vilka bilder de ville rita.

Vi pratar ofta med barnen om hur vi ska vara mot varandra och de har själva (tillsammans med vuxen) skrivit regler som de tycker ska gälla på förskolan, hur vi alla ska vara med och mot varandra för att alla ska må bra, känna sig trygga och ha roligt på förskolan. Därav kom den andra boken att handla om det, den baseras på en historia om två förskolebarn från förskolan ”Sanden”som frågade om hjälp kring hur man ska vara för att vara en bra kompis, de ville få hjälp av barnen i Stjärngruppen för att de visste att de pratat mycket om det och vet mycket om hur man ska vara mot varandra. Utifrån det skapades boken, ”En bra kompis, hur ska man göra?”, barnen formulerade själva meningarna och kom fram till vad boken skulle innehålla.

Trevlig läsning! (Tryck på länken för att se boken)

”Lejonet och allihopa”

”En bra kompis, hur ska man göra?”