logga
🌏
bannerbild

ℹ Sanabil Al-Hanan är en mångkulturell muslimsk förskola med en svensk-arabisk inriktning. Vi talar klassisk arabiska och firar alla muslimska högtider.

december 3, 2016

Tema känslor – Stjärngruppen

Vi har under hösten arbetet med temat känslor, utifrån materialet ”En väska full med känslor”:

  • Glad
  • Ledsen
  • Rädd
  • Arg

en-vaska

 

Vi upplever att barnen uppskattade temat och mer och mer kunnat förstå olika känslors innebörd samt hur de kan ta sig i uttryck. Barnen har fått se olika känslor, beskriva egna känslor samt lyssna till andra barns olika känslor och hur de kan känna för olika händelser. Exempelvis har barnen utifrån bilder fått beskriva olika känslor och varför personen/personerna på bilden känner just den känslan. De har även själva fått visa känslor genom kroppsspråk och då fått sätta ord på olika känslor och hur de kan se ut.

Vi har läst böcker kring de olika känslorna och upplever att det gett barnen andra perspektiv och förståelse för hur andra kan känna och hur känslor kan beskrivas och hur det kan kännas för andra.

Barnen har alla fått berätta egna historier utifrån de olika känslorna för att på så sätt beskriva egna känslor och hur det känns för just honom eller henne.

De dockor vi arbetat med finns nu på avdelningen så att barnen kan leka med dem och prata om olika känslor.

friendy-stor-ca-45-cm-0